Vandaag is het de eerste dag van het Jaar van het Konijn en dat moet gevierd worden! Je kan vandaag om 14.30u in Antwerpen naar de ceremoniële optocht gaan kijken (Van Wesenbekestraat, Chinese wijk aan Antwerpen Centraal), zaterdag naar de optocht gaan kijken of zondag meevieren.

De Standaard heeft een sfeervideo van de festiviteiten in China op Oudjaar:
Video

Voedsel is een belangrijk aspect van het Chinese Nieuwjaar. Er worden symbolische gerechten geserveerd of ingrediënten die homoniemen zijn van positieve eigenschappen. Zo staan noedels symbool voor een lang leven, gestoomde dim sum brengen voorspoed en mandarijntjes klinken hetzelfde als geluk. Lees hier meer over de Chinese tradities rond Nieuwjaar.

Zin om zelf aan de slag te gaan? Klik op de foto voor de bijhorende Chinese Nieuwjaarsrecepten van Rasa Malaysia en neem ook eens een kijkje op Steamy Kitchen!